0172 49 51 68 toby.verkerk@subesta.nl

Toepassingen

Toepassingen van Subesta in de praktijk

SUBESTA is een alkalisch allesreiniger voor professioneel gebruik. SUBESTA heeft vele toepassingen: Alle vloeren, tegelwerk, P.V.C., tuinmeubelen, straatmeubilair, sanitair, personenwagens, vrachtwagens, dekzeilen van vrachtwagens, leder, kunstleder, aluminium -magnesiumvelgen, vloerbedekking, epoxy grindvloeren, aluminiumdeuren, gevelbekleding, vinyl autodaken, interieurs van industriële koelinstallaties, trailers, werkplaatsvloeren, machineparken, metaalbewerkingmachines, zwem- bubbelbaden, sommige vlekken in textiel, nicotine/ teeraanslag, roet, roestvaststaal, filters van wasemkappen, ontvetten van machine- en motoronderdelen, groene algenaangroei op jachten e.d.

SUBESTA is gebruiksklaar voor borstelinstallaties, schuimapparaten, stoomcleaners en schrobmachines. Bij veel toepassingen kan SUBESTA met een pompspuit op het te reinigen oppervlak aangebracht worden. U dient het met water af te spoelen. Indien het opgeloste vuil niet spontaan loslaat, dient u dit te mobiliseren met een borstel, spons of zeem. Daarna moet u met water het object afspoelen. Een hoge drukspuit is hierbij niet noodzakelijk. Als er sporen achterblijven is er teveel SUBESTA gebruikt, u moet het dan extra naspoelen met water.

De vorm van de te reinigen producten bepaalt de keuze van de installatie c.q. de te volgen werkwijze. Bij objecten met holle ruimtes die evenals de buitenkant gereinigd moeten worden zal agiteren (besproeien) niet de juiste techniek zijn. Dat is op zich jammer, want het agiteren levert een zeer goed reinigingsresultaat op. In dit geval zullen de objecten dan gedompeld en eventueel gemanipuleerd moeten worden om de reiniger overal zijn werk te laten doen en de reiniger weer uit het object te verwijderen. Omdat de reiniger bij het dompelproces het product niet met kracht treft zal mogelijk een mechanische ondersteuning van het reinigingsproces nodig zijn. Dit kan door objecten in de reiniger te bewegen, of door de reiniger met pompen in beweging te brengen.

De krachtige werking van SUBESTA
Als u met een spons bijvoorbeeld de deursponningen van een auto schoongemaakt heeft zal uw spons door vet en olie van de scharnieren vervuild zijn en moeilijk schoon te maken. Leg uw spons in een emmer met lauwwarm water en SUBESTA . De volgende morgen zal uw spons weer helemaal schoon zijn en het water trouwens ook. Op de bodem van de emmer vindt u nog slechts kraalvormige deels transparante sporen van het gekraakte, of afgebroken vet.

Spoelen met water
Op het etiket van SUBESTA staat: als er sporen blijven is teveel product gebruikt; extra naspoelen met water. Op roestvrij staal kan bijvoorbeeld een waas achterblijven, zeker als het niet erg vuil was. De remedie is spoelen met water. De sporen zullen hierdoor verdwijnen. Indien er industriële aluminium deuren, die zijn opgebouwd uit horizontale panelen worden gereinigd, moet met ervoor zorgen dat tussen de scharnieren de productresten goed worden weggespoeld. Als dit niet gebeurd ontstaan er na de eerstvolgende regenbui strepen op de panelen. Deze strepen zijn dan geen vlekken van het product, maar schonere gebieden op de deur. SUBESTA begint op deze manier weer voor de gebruiken onbedoeld te werken.

SUBESTA in de branche

Reiniging interieur, bijvoorbeeld autobussen
Breng SUBESTA op het te behandelen oppervlak aan met een zeem of doek. Spoel de zeem uit in water. Neem het oppervlak af met de zeem of doek en spoel deze uit in water.

Algengroei of groene aanslag.
U kunt algengroei op gladde ondergronden verwijderen, maar ook op geverfde muren, of gewassen grindtegels. Breng SUBESTA op met een pompspuit. Laat het circa 10 minuten inwerken. Boen de ondergrond met een borstel af en spoel na met water. Er is geen hoge druk nodig. SUBESTA is veilig in het gebruik, er zijn geen bijzonder voorzorgsmaatregelen nodig t.a.v. de gebruiker, of huisdieren en dergelijke.

Het reinigen van motoren In de tweedehands autohandel worden voor de verkoop vaak de motoren gereinigd met een stoomcleaner. Resultaat: de motor wordt maar gedeeltelijk schoon en op kunststof- en rubber onderdelen laat deze reinigingsmethode vaak witte strepen of vlekken na. Met SUBESTA spuit u de motor in en mobiliseert in holtes het vuil met een bokkenpoot of kwast. Denk om uw veiligheid bij een eventueel draaiende motor. Spoel de motor af met stromend water. Het resultaat is een nieuw ogende motor. Daar waar aanbevelen wordt dat geen hoge druk noodzakelijk is, kan dit natuurlijk wel toegepast worden. De mechanische kracht van hoge druk moet echter niet worden overschat. Het met de hand over een behandeld oppervlak gaan levert vaak meer resultaat op dan hoge druk. Daarom staat er dat het vuil met een borstel of een zeem e.d. gemobiliseerd moet worden en daarna met water moet worden afgespoeld. Indien het resultaat met hoge druk voldoet is het natuurlijk prima. Soms moet je wel in de praktijk vanwege de snelheid en de bereikbaarheid.

SUBESTA in de horeca

SUBESTA is geschikt voor alle reinigingsgroepen in deze sector. Uiteraard met inachtneming van de apart te gebruiken gereedschappen zoals wettelijk voorgeschreven (H.A.C.C.P)

  • Openbare ruimtes
  • Toiletgroepen
  • Keukens

Zoals bekend zorgen de filters van afzuigkappen in de professionele keukens voor een reiningsprobleem. Veelal moet een buitenfirma dit probleem oplossen. Met SUBESTA kan dit probleem intern opgelost worden. De werkwijze is als volgt: neem de filters uit en spuit ze met de pompspuit in met SUBESTA. Leg de filters circa 15 minuten in een bak of kuip met lauwwarm water. Borstel de filters vervolgens af om het losse vuil te verwijderen. Spoel de filters af met water, laat ze uitdruipen en monteer ze weer. Zijn de filters zodanig vervuild dat het vuil zich niet op bovenstaande wijze laat verwijderen. Laat dan de filters, na weer te zijn ingespoten bijvoorbeeld een nacht in de bak met lauwwarm water liggen. Het reinigingsproces gaat gewoon door, het vuil wordt gekraakt, of afgebroken, zoals u wilt.